Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/vhosts/filipredant.com/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 1912
HET ATELIER – Filip Redant

HET ATELIER

Diep in de Naamse Ardennen, in de voormalige stallen van een oude boerderij, bevindt zich het atelier van kunstenaar-ambachtsman Filip Redant. Als ambachtsman pur sang combineert hij eeuwenoude technieken met moderne machinale bewerkingen voor het voorbereidende werk, het zagen en het schaven van het kostbare hout. Handwerk is echter het sleutelwoord voor elk nieuw project, want verder wordt alles met de hand gemaakt. Het gebruikte hout komt voornamelijk uit oude stocks, die Filip Redant gedurende zijn meer dan 30-jarige loopbaan bij mondjesmaat opkocht. Daardoor beschikt hij over een aantal zeer uitzonderlijke houtsoorten die ondertussen zo goed als uitgestorven zijn. Een aantal van deze houtsoorten staan ook op de SITES-lijst, wat wil zeggen dat zij niet meer mogen verhandeld worden, tenzij ze afkomstig zijn uit bestaande voorraden : bijv. Cuba-mahonie, Rio Palissander, Rozenhout enz…. Toch gaat Filip Redant nog steeds op zoek naar andere mooie houtsoorten, die perfect aansluiten op het concept van het object en de wens van de klant. Houtsoorten die opvallen door hun mooie kleur, bijzondere tekening of structuur. Filip schuwt geen hout met “fouten”, zolang het geen afbreuk doet aan de vereiste technische kwaliteit. Integendeel, want dit hout is vaak prachtig door zijn “gebrek” en dus juist een meerwaarde voor een exclusief object.

SHOP

Naast het atelier (dat in principe niet toegankelijk is voor het publiek) is er “de shop” in het oude en bruisende centrum van Antwerpen (België), op een boogscheut van de Grote Markt. Daar kan de klant kennismaken met een aantal gerealiseerde luxe boxen en kabinetten, en zelfs enkele kleinere interieurobjecten. Deze dienen vooral als “model” om te tonen wat er zoal mogelijk is, en van daaruit start dan de zoektocht en het ontwerp van uw eigen project.

BUY NOW