Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/vhosts/filipredant.com/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 1912
FILIP REDANT – Filip Redant

FILIP REDANT

Ik ben Filip Redant, en als Master-Artisan, ontwerp en creëer ik houten luxe-objecten en kabinetten voor mensen die niet zijn zoals de anderen. Mensen die op zoek zijn naar iets speciaals, unieks. Mensen met een hoge levensstandaard en die waarde hechten aan luxe en kwaliteit, maar ook het authentieke handwerk een warm hart toedragen. En vooral dus mensen die houden van uniciteit en originaliteit. Want elk van mijn objecten is ‘Pièce Unique”… er worden er dus geen twee dezelfde van gemaakt. Ik genoot een opleiding als muziekinstrumentenbouwer, maar mijn creativiteit en passie voor speciale houtsoorten dreven mij in een andere richting. Bij een orgelbouwer-restaurator leerde ik het vak van meubelmaker en het restaureren van antieke orgelkasten, en zo belandde ik in de antiekwereld. Bijkomende opleidingen als antiquair, restaurator en beeldhouwer openden mijn geest en verruimden mijn kennis . Nu combineer ik het fijnste handwerk met de meest uitzonderlijke en vaak exotische houtsoorten van over de hele wereld met een creatieve geest. En samen met u ga ik graag op zoek naar uw specifieke wensen om zo voor u een mooi, uniek en waardevol object te maken.

Waarom ik dit zo graag doe? Ik heb het geluk om het talent te hebben gekregen om fijn handwerk te kunnen doen, en ik ben in de loop der jaren in contact gekomen met mensen in verschillende disciplines die “wat in me zagen zitten” Dat heeft mij gevormd tot wat ik ben. Daarnaast beschik ik over een uitzonderlijke voorraad hout, waar menig vakman jaloers op kan zijn. Het is een voorrecht om met de mooiste houtsoorten van de wereld te mogen werken en hiermee een klant gelukkig te maken. In combinatie hiermee werk ik met materialen zoals leder, handgeweven stoffen, parelmoer, been en buffelhoorn, zelfs zilver en goud zijn mogelijk…. Allemaal pure en eerlijke materialen die tot de verbeelding spreken. Maar de grootste voldoening haal ik echter uit het creëren van een uniek luxe object, met mijn eigen handen en ontstaan in mijn geest … en dan weten dat je creatie een plekje krijgt ergens op de wereld bij een gelukkige klant …. Dat is toch altijd de kers op de taart.


MIJN VISIE

Speciaal - uniek - luxueus

Filip Redant maakt het allemaal voor u, Op maat. En met natuurlijke materialen. Voor mensen die op zoek zijn naar iets speciaal, uniek en origineel. Met oog voor detail en schoonheid. Voor mensen die kwaliteit, creativiteit, waardevolle materialen en vakmanschap naar waarde weten te schatten. Alle objecten zijn persoonlijk ontworpen en handgemaakt door Filip Redant, Master-Artisan en ze zijn “pièce Unique”. Ze worden afgeleverd met een certificaat van authenticiteit.


MIJN EXPERTISE

Filip Redant heeft een stock van meer dan 120 houtsoorten. Sommige houtsoorten behoren tot de zeldzaamste en kostbaarste houtsoorten van de wereld. Bepaalde houtsoorten zijn ondertussen beschermd en mogen niet meer verhandeld worden (CITES-lijst), maar enkel bestaande stocks hiervan mogen nog opgewerkt worden. Zeer exclusief dus, en onvervangbaar. Maar ook inheemse houtsoorten worden soms gebruikt omwille van hun specifieke kleur, tekening of structuur. Een “fout” in de groeiwijze van de boom kan juist bijzonder mooi zijn, en dat maakt het net uniek. Niets is mooier dan dat wat de natuur zelf maakt… Deze houtsoorten worden gecombineerd met eerlijke en edele materialen zoals mooie ledersoorten, Venetiaanse stoffen in zijde of velours, hoogwaardig RVS en messing ‘hardware’ uit de jachtbouw, parelmoer, been en buffelhoorn, zilver en goud, enz …. Filip Redant is ambachtsman pur sang en zijn vakmanschap werd reeds herhaaldelijk bekroond. In 2019 won hij nog de Award “Wood Floor of the Year, Best Marquetry - Inlay Application” uitgereikt door de NWFA (National Wood Flooring Association) in de USA.

BUY NOW